Search
Close this search box.

Gospodarenje otpadom

Pripremite se na vrijeme za promjenu metode prikupljanja otpada

Grad Korčula i KTD Hober d.o.o. započeli su postupak prelaska na novi, individualizirani način gospodarenja otpadom.

Do kraja 2023. godine u svim mjesnim odborima i gradskim kotarima bit će podijeljene individualne kante za odvojeno prikupljanje otpada: zelena za miješani komunalni otpad, žuta za plastiku i plava za papir.

Projekt je započeo u mjesnom odboru Čara u kojem je podijeljeno preko 200 zelenih kanti za miješani otpad uz plave i žute kante koje su našim korisnicima podijeljene prije 3 godine. Tako Čarani već sada imaju suvremeni i modernizirani, individualni pristup gospodarenju otpadom, a nadamo se da će do kraja godine to biti omogućeno svim našim sugrađanima.

Podjela individualnih spremnika odvija se u etapama zbog zahtjevnosti provedbe te molimo da se naši sugrađani pripreme na promjene koje slijede.

Dakle, u bliskoj budućnosti, zajednički spremnici na javnim površinama, tzv. kontejneri, postat će prošlost. Zadržat će se samo na onim lokacijama gdje nije moguće imati individualni spremnik pred kućom kao što je to u Starom gradu, Bilinama i dijelu Borka i Svetog Nikole.

Ti dijelovi grada dobiti će svoje čip kartice putem kojih će moći odlagati miješani otpad u zajedničke spremnike putem otpadomjera.

PLASTIKA
PAPIR
STAKLO
KOMPOSTERI

ZATRAŽITE SVOJ KOMPOSTER!

U Gradu Korčuli potičemo kompostiranje bio otpada dodjelom besplatih kompostera. Pravo na dodjelu kompostera, temeljem prethodne prijave, imaju sve fizičke i pravne osobe s područja Grada Korčule koje nemaju dugovanja prema Gradu Korčuli i KTD-u Hober d.o.o. Pored toga, nužno je da prijavljeni posjeduju okućnicu (vrt) na koju mogu postaviti komposter.

LOKACIJE SPREMNIKA U PRIJELAZNOM RAZDOBLJU

Obzirom na zahtjevnost prelaska na individualizirani način prikupljanja otpada, spremnici se dijele etapno, odnosno po mjesnim odborima.

Do sada smo uspješno podijelili spremnike za odvojeno prikupljanje otpada na području mjesnog odbora Čara te je u Pupnatu izvršena podjela spremnika za miješani otpad.

Slijedi podjela u Knežama i na Luki 22. i 23. rujna 2023. te ćemo redom spremnike dijeliti i dalje sve do gradskog kotara Stari gradi i Sv. Antun.

Planirano je da do kraja godine budu podijeljeni svi individualni te instalirani zajednički spremnici, odnosno otpadomjeri na onim mjestima gdje tehnički nije moguće imati pojedinačne spremnike.

Dok god ne bude završena podjela individualnih spremnika biti će dostupni javni spremnici za odvojeno prikupljanje otpada kako su prikazani na mapi.

ZATRAŽITE BESPLATAN ODVOZ KRUPNOG OTPADA!

Osim što zagađuje prirodu i stvara ružnu sliku, odlaganje krupnog otpada na za to nepredviđenim površinama predstavlja i kršenje Odluke o sprečavanju odbacivanja otpada na području Grada Korčule.
Jednostavno nazovite KTD Hober na broj 020/711506 ili 0997005145 ili ispunite obrazac i dogovorite prikup krupnog otpada na svom kućnom pragu!

USKORO: RECIKLAŽNO DVORIŠTE

Grad Korčula uz suradnju i stručnu pomoć KTD Hober ishodovao je građevinsku dozvolu za izgradnju reciklažnog dvorišta u sklopu gospodarske zone Lokva.

Financiranje izgradnje Grad je prijavio na fondove te se u skoroj budućnosti očekuju rezultati.

KTD Hober d.o.o objavljuje natječaj za zapošljavanje dva radnika_ce za radno mjesto utovarivač otpada (m/ž)
30. travnja 2024.
KTD-a Hober d.o.o. raspisuje natječaj  za prijam uradni odnos za obavljanje sezonskih poslova: LUČKI PRIVEZIVAČ / RADNIK NA PARKINGU (M/Ž)-5 izvršitelja_ice
04. travnja 2024.
Skip to content